Salona gitmeden saçlarınıza eski güzelliğini kavuşturmanın yolu evde keratin bakımından geçiyor, fakat etkili sonuçlar almak için dikkat etmeniz gereken bazı kurallar var. Maske ve serum ile evde keratin bakımı yaparken aşağıdaki adımları uygulamalısınız:

  1. Saçınızı paraben ve silikon içermeyen bir keratin şampuanı ile yıkayın. Şampuanı saç derinize uygularken tırnaklarınızla değil, parmak uçlarınızla nazikçe masaj yapın.
  2. Saçlarınız düzse iki kez, kıvırcıksa üç kez şampuanlayarak yıkayın. 
  3. Yıkama sonrası saç kremi kullanmaktan kesin olarak kaçının ve havlu kullanarak iyice kuruladığınızdan emin olun.
  4. Öncelikle keratin serumunu hafif nemli saçlarınızın dipleri dışındaki tüm bölümlerine nazikçe uygulayın. 
  5. Keratin serumunu saçlarınızda yaklaşık yarım saat beklettikten sonra geniş aralıklı bir tarakla hafifçe tarayın. Fön makinesini ılık ve düşük ayarda kullanarak daha düz bir şekilde kurumasını sağlayabilirsiniz.
  6. Saçınızda keratin varken olduğu gibi bırakmalısınız. Saçlarınızın üzerine yatar veya saçlarınızı toplarsanız, istediğiniz sonuçları alamayabilirsiniz.
  7. Keratini iyice emen ve kuruyan saçlarınızı iyice duruladığınızdan emin olun aksi takdirde kepek oluşumuna neden olabilir.
  8. Durulama sonrasında saçlarınızı tamamen kurutmadan fazla suyu alın ve keratin maskesi uygulamasına geçin.
  9. Keratin maskesini boya yapar gibi saçınızın dipleri hariç tüm bölgelerine uygulayın. Maskelerde bekleme süresi genellikle 15 dakika oluyor.
  10. Son olarak saçlarınızı tekrar durulayarak hem tarak hem fön makinesi ile düzleştirerek kurutun.

Keratin tedavisinin ardından saçlarınızı tekrar yıkamadan önce en az 48 saat beklemelisiniz. Bu süre zarfında keratin saç tellerinin tümüne etki ederek daha parlak ve canlı saçlar oluşturuyor. Öte yandan, evde keratin bakım yapanlar için süreç hala devam ediyor. İpeksi, pürüzsüz ve elektriklenmeyen yeni saçlarınızda kalıcı etki sağlamak için keratin bakımı sonrası şampuan kullanımında sodyum, sülfat, silikon, paraben, glüten ve ftalat içermeyen ürünleri tercih etmelisiniz.