Keratin Bakımının Faydaları
  • Boya ve kimyasallardan yıpranmış matlaşmış saçlarınızı onarır bakım yapar.
  • Saçlara parlak ve dolgun bir görünüm kazandırır. 3 aya kadar etkilidir.
  • İncelmiş saç tellerinizi kalınlaştırır saçlardaki kırılmaları ve kopmaları durdurur.
  • Saçın sağlıklı uzamasına yardımcı olur.
  • Saçtaki kabarıklığı ve elektriklenmeyi azaltır.
  • Saç şekillendirme uygulamalarını daha kolay hale getirmek ve daha az elektriklenmiş saçlara sahip olmak keratin bakımı yaptıranlar arasındaki en temel motivasyon. Dağınık ve karışık bir görünüm en bakımlı saçlarda bile ortaya çıkabiliyor. Soğuk ve rüzgarlı havalarda veya yaz mevsiminin sıcak ve nemli günlerinde saç kabarıklığı özellikle kadınlar arasında yaygın bir problem. Keratin bakımı tam da burada devreye giriyor. Uygulamanın türüne göre ilk etkiler altı hafta ila üç ay arasında ortaya çıkıyor. Keratin bakımı ne kadar sürer diye merak ediyorsanız, salon tedavileri genellikle altı aya kadar etki gösteriyor.

    1. Keratin bakımı saçları güçlendirir.

    İklim koşullarından saça uygulanan boya ve diğer kimyasallara kadar çok sayıda etken saçların yapısını olumsuz yönde etkiliyor. Bu da daha zayıf saç kökleri ve saçların dökülmesi anlamına geliyor. Keratin bakımı saç kökleri ve saç folikülleri arasındaki protein bağlarını güçlendirerek bu şikayetleri en aza indiriyor. Kökler saçın en zayıf kısmını oluşturduğu için bakım sonrasında azalan bir saç dökülmesi ve daha güçlü saçlar gözlemleyebilirsiniz. 

    1. Saçları çevresel etkilere karşı korur.

    Keratin bakımı doğrudan güneş ışığına ve havadaki zararlı unsurlara maruz kalan saçlarda ekstra bir katman görevi üstleniyor. Böylece çevresel koşullardan daha az etkilenen saçlarda uzun süreli parlaklık korunmuş oluyor. Sisli, rüzgarlı, nemli veya kuru fark etmeksizin, her türlü hava koşulunda parlak ve canlı saçlara sahip olmak en önemli keratin bakımı faydaları arasında yer alıyor.

    1. Keratin bakımı saçın daha hızlı kurumasını sağlayarak fön süresini azaltır. 

    İster havluyla ister fön makinesiyle olsun, saçlara en büyük zararı banyo sonrası kurutma işlemi veriyor. Keratin bakımı saçların daha çabuk kurumasını sağlayarak uzun fön seanslarını kısaltmaya yardımcı oluyor. Bu sayede hem sıcak havalarda saçların kabarması hem de kurutma esnasında saça verilen zarar en aza iniyor.

    1. Kıvırcık saçların buklelerini korur.

    Kıvırcık saçların daha çabuk kırıldığını söylemeye gerek yok. Birçok kişi kıvırcık saçların kolay taranamadığı için kırıldığını düşünüyor ancak gerçek şu ki kıvırcık saçların köklere olan bağı daha zayıf. Keratin bakımı kıvırcık saçları güçlendirerek buklelerin korunmasına ve dolayısıyla saçların daha yönetilebilir hale gelmesine yardımcı oluyor. 

    Keratin Bakımı Nasıl Yapılır?

    Keratin bakımının faydalarını öğrendikten sonra bu yöntemle saçlarınızı güçlendirmenin yollarını arayabilirsiniz. Profesyonel uygulamalardan evde bakım yöntemlerine kadar keratin tedavisi şu şekillerde yapılıyor:

    • Salonda Keratin Bakımı: Brezilya fönü olarak da bilinen salonda keratin bakımı sırasında proteini saça hapsetmek için sıvı keratin, çeşitli kimyasallar ve yüksek ısı kullanıyor. Geçici sonuçlar sunan salonda keratin tedavisinin etkisi genellikle altı aya kadar sürüyor. 
    • Keratin Serumu: Keratin serumu, evde yapılabilen bakım uygulamalarından yalnızca biri. Banyo sonrası saç hala ıslakken keratin içerikli şekillendirici serumların saça yedirilmesiyle gerçekleşiyor. Serumlar saçı parlak ve pürüzsüz hale getirmekle kalmıyor, aynı zamanad kuruma süresini de kısaltıyor.
    • Keratin Yağı: Argan ve çay ağacı gibi yağların keratinle karıştırılması sonucu elde edilen ürünler genellikle aşırı yıpranan ve yanan saçlar için uygulanıyor. Saçları yumuşatma ve çözme görevi üstlenen yağlar aynı zamanda birbirine bağlanmış saç dokularının onarılmasına da yardımcı oluyor.
    • Keratin Maskesi: Saç maskesi bakımı boya veya yüksek ısı sonucunda hasar görmüş saçları onarmak için en etkili yöntemlerin başında geliyor. Hasarlı saçlarınızı eskisinden daha güzel bir görünüme kavuşturmak için saç maskesini her hafta düzenli olarak ıslak saça uygulamalı ve 5 dakika beklettikten sonra iyice durulamalısınız.
    • Keratin Şampuanı: Keratinin tüm güçlendirici ve pürüzsüzleştirici faydalarını bir arada deneyimlemek istiyorsanız, saç bakımınızı keratin şampuanları ile sürdürebilirsiniz. Sert kimyasallar içermeyen şampuanlar sağlıklı ve parlak saçlara kavuşmanızı sağlayabilir.